Om oss

Tveit Gaard ligger ved Ålfjorden i Sveio kommune, en halvtimes kjøretur fra Haugesund, og vi driver primært med bringebærproduksjon.

Bruket har vært i familien siden Kongeskjøtet ble skrevet til Jens Gundersen den 2. Mars 1897. Kjøpesummen var 300 spesiedaler. Gården hadde inntil da ligget under Sognepresten i Tysvær. Bruket har vært et kombinasjonsbruk med dyr, fiske og tønneproduksjon.

Tveit Gaard startet med bærproduksjon da siste eier overtok i 1989. Det er vesentlig bringebær som er hovedprodukt, men der dyrkes også
bjørnebær og solbær. Bærfeltene ligger østvendt mot Ålfjorden med ideelle vokseforhold. Dette gir omtrent en ukes tidligere bløming og høsting i forhold til andre steder. Bier på gården hjelper til med pollinering.

Anbefalt plantevernplan blir fulgt og det blir brukt minimalt med sprøytemidler. Alle bærfelt starter med statskontrollerte planter, som er garantert virusfrie. KSL, Kvalitetssikring i Landbruket, blir aktivt brukt.

Dyrker du frukt og bær og kunne tenkte deg å levere til foredling hos Tveit Gaard, ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat. Vi er alltid på jakt etter kvalitetsråvarer hele året.

tveit-gaard-plantasje-02-galleri